tisdag 5 maj 2009

Vanligare än man tror

Ätstörningar är något man faktiskt ofta stöter på, otroligt nog. Även människor som vart de värsta motståndarna till att banta och att träna överdrivet mycket trillar dit.
Jag tror faktiskt inte särskilt mycket på mediernas propagerande utav smal-idealet, utan jag tror på ett behov utav kontroll. Klart att modellers utseende etc. spelar roll, men inte som så många verkar tro, att det är uteslutande det.
Man tror att man kan kontrollera sin mat och sin kropp, kanske just för tillfället det enda man kan konstrollera, men tillslut blir man helt besatt utav att man inte kan kontrollera varenda hekto som man stoppar i sig och blir skit rädd att det skall "fastna".
Jag tycker det är jättejobbigt det här med mat träning och försöka få allt på en hälsosam nivå och inte gå till överdrift varken åt det ena eller andra hållet. På något sätt är det ju alltid tankarna närvarande eftersom att du måste äta varje dag.


En skrämmande bild som får en att vilja käka upp allt som finns i kylskåpet ungefär.

Men vad sägaer man till en person som man är orolig för börjar visa tecken på ätstörningar eller överdriven träning ? Ingen aning. Vad lyssnar de på ? Svar: Inget. Hur skall man då få de förstå att de måste vara försiktiga? Vet inte. Får fundera på det.

1 kommentar:

S sa...

Finally någon som man inte behöver rätta i denna frågan! Fast hon ser inte ut så egentligen, hon är smal men inte sååå smal!